Sarkari Want
Crack Your Dreams
www.sarkariwant.com

Post Details

 

Name of Post:-

Hindi Current Affairs Questions 27 April 2020

Post Date:-

27 April 2020 | 05: 30 PM

Short Information:-

Sarkari Want की  Current Affairs Questions भारत सरकार की वर्तमान की नीतियों , Central Govt.और State Govt.की योजनाओ, खेल जगत की गतिविधियों, पुरस्कार, बैंकिंग सैक्टर, आर्थिक और सार्वजनिक क्षेत्र की इकाइयों के नवीनतम अपडेट उपलब्ध कराती है l

ये Current Affairs की जानकारी सभी Competetive Exams जैसे  UPSC, State PSC,Bank, SSC, SSC GD, Railway, Defence की तैयारी कर रहे छात्रों और ऊमीद्वारों के लिए उपयोगी है l

Todays Hindi Current Affairs Questions 27 April 2020

www.sarkariwant.com

1. खेल एवं युवा मामलों के नए सचिव के रूप में किसे नियुक्त किया गया है ?

Ans: रवि मित्तल।

2. स्वास्थ्य एवं परिवार कल्याण मंत्रालय में सचिव स्तर पर विशेष कार्य अधिकारी (ओएसडी) किसे नियुक्त किया गया है ?

Ans: राजेश भूषण।

3. पद्मविभूषण एवं संगीत नाटक अकादमी पुरस्कार से सम्मानित किस अभिनेत्री का आज जन्मदिवस मनाया जाता है ?

Ans: ज़ोहरा सहगल।

4. आज के दिन 1960 में भारतीय सेना की उच्च शिक्षा के लिए किसकी स्थापना की गई थी ?

Ans: नेशनल डिफेंस कॉलेज।

5. सऊदी अरब की सुप्रीम कोर्ट ने किस सजा को पूर्ण रूप से समाप्त करने का निर्णय लिया है ?

Ans: कोड़े मारने की।

6. अभिनेत्री विद्या बालन ने स्वास्थ्यकर्मियों के लिए कितनी पीपीई किट दान में दी हैं ?

Ans: 1000.

7. किस प्रसिद्ध फिल्म अभिनेता की माँ सईदा बेगम का 82 वर्ष की उम्र में निधन हो गया है ?

Ans: इरफ़ान खान।

8. आरबीआई ने म्यूच्यूअल फण्ड के लिए कितनी विशेष नगदी सुविधा का ऐलान किया है ?

Ans: 50 हजार करोड़ रूपए।

9. किस देश ने लॉकडाउन को 07 मई तक के लिए बढ़ा दिया है ?

Ans: नेपाल।

10. हरियाणा राज्य सरकार ने कोरोना में रिपोर्टिंग कर रहे पत्रकारों के लिए कितने रूपए का बीमा देने की घोषणा की है ?

Ans: 10 लाख रूपए।

11. कौन सा देश 27 अप्रैल को अपना स्वतंत्रता दिवस मनाता है ?

Ans: दक्षिण अफ्रीका।

 पिछले 10 दिन का Hindi Current Affairs Question

 Hindi Current Affairs Question 26 April 2020:- Click Here

 Hindi Current Affairs Question 25 April 2020:- Click Here

 Hindi Current Affairs Question 24 April 2020:- Click Here

 Hindi Current Affairs Question 23 April 2020:- Click Here

 Hindi Current Affairs Question 22 April 2020:- Click Here

 Hindi Current Affairs Question 21 April 2020:- Click Here

 Hindi Current Affairs Question 20 April 2020:- Click Here

 Hindi Current Affairs Question 19 April 2020:- Click Here

 Hindi Current Affairs Question 18 April 2020:- Click Here

 Hindi Current Affairs Question 17 April 2020:- Click Here

 Previous Current Affairs in Hindi:- Click Here

For Any Feedback in this website contact us:- admin@sarkariwant.com

 

Join Us On Facebook

Click Here

Join Us On Facebook Group

Click Here

Join Us On Telegram

Click Here

Join Us On Instagram

Click Here

Join Us On Whatsapp Group

Click Here

Join Us On Pinterest

Click Here

 

 

Sarkari Want, Sarkari Exam, Sarkari Result, Naukri, Free Job Alert

Sarkari Want, सरकारी वांट, Provides You All The the newest Latest Job, Sarkari Result, Admit Card, Syllabus, Answer Key, Admission, Important Link, Certificate Verification, Upcoming Govt. Job, Scholarship, Current Affairs, GK/GS, & Other Useful Updates. 

Sarkari Want logo.jpg

Sarkari Want: We Covered this related Areas

Sarkari Want maybe thanks to search SSC Job-like SSC CGL, SSC CHSL, SSC GD, Stenographer Grade 'C' and 'D' JE, CAPF, SSC MTS, Bihar SSC, UPSSSC, WB SSC, JSSC, MP SSC, HSSC, Railway Job-like Group C, Group D, Senior Clerk cum Typist, Junior Clerk cum Typist, TC, TTE, Assistant Loco Pilot, Junior Engineer, Goods Guard, ASM( Station Master), Bank Job-like IBPS, Bank  Manager, Bank PO, Clerk, Defense Job-like Army, Air force, Navy, Coast Guard, BSF, SSB, CRPF, CISF, NIA, NDA, CDS, Assam Rifles, State Police like Bihar Police, UP Police, WB Police, MP Police, Delhi Police, ASI, Daroga, Sipahi,  Teacher Job-like Central Govt. Teacher Job, State Govt. Teacher Job, CTET, BTET, UPTET, B.ed, UPSC, State PSC, ISRO, DRDO & all other Central & State Govt. Job, NIELIT Status at One Place www.sarkariwant.com.

These All Sarkari result & Admissions Contain Various Exam Like CBSE, ICSC, BSEB, UP Board, WB Board, Jharkhand Board, MP Board, IGNOU, NOU & other University Notification at One Place.

 

Sarkari Want 2020

All the Sarkari job & other Notification, We Provide All Information And Result Related To Latest Job, Top Online Form, Other Online Form, Admit Card, Sarkari Exam Result, Of Various Exam notification are Genuine. We Never Post Fake Notification.

Sarkari Want official Website Disclaimer

This Website won't Be Responsible within the least, just just in case Of Inaccuracy or Major Error, we shall supply Correct Details. Before Taking Any Action to see out Official Advertisement/ Notification / Brochure etc Carefully. There might be Minor or Major Mistake By Website Owner By Any Means of whilst Typing & Other Situation.